5 lotion super tips voor paaldansers!

Happy huidje, happy paaldanser?

Bij paaldansen komt een groot deel van je grip, en daarmee je veiligheid, van de huid. Deze wil je dus optimaal in shape hebben! Lotion, crème of olie smeren op de dag van je training is normaal gesproken echter een no-go. Het vettige laagje zorgt ervoor dat je huid (en de paal!) gladder worden. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Wat niet iedereen weet, is dat ook een droge huid zorgt voor minder grip. Aaahh dilemma! Want hoe ga je dat doen, nu dat de winter er weer aankomt, de verwarming lekker aan gaat en er een lotion-smeer-verbod is op de dag van je les…

paaldansen grip - winter is coming

We weten het, Jon. Ik ben me er dus eens goed in gaan verdiepen en heb mijn 5 ultieme tips op een rij gezet:

Tip 1: The Body Shop Body Sorbet

Deze body sorbet wordt online veel aangeraden onder paaldansers en natúúrlijk heb ik deze ook geprobeerd. Ik kan hier echter kort over zijn; voor mij werkt het niet, niet eens een beetje. Bovendien vind ik de mousse persoonlijk niet lekker ruiken en ook heel chemisch aanvoelen.

Maar aangezien er veel meiden absoluut zweren bij deze sorbets, staat ie toch in de lijst :)

Plakfactor conclusie:

 

Tip 2: Kneipp Body Mousse

Tip van onze docent Jony! Deze luchtige mousse is er in de varianten ‘Patchouli’ en ‘Morning Kiss’. Zelf heb ik de patchouli body mousse getest. ‘Rust en balans’ staat er voorop, dus dat leek me een goed begin ;)

Het foam bolletje wat je krijgt smeert makkelijk uit en voelt inderdaad lekker luchtig aan. Je hebt maar een klein dotje nodig om je been volledig mee in te smeren. Doe dus niet te enthousiast zoals ik op de foto… Het trekt supersnel in en voelt prettig aan.

Ook fijn: er zitten geen conserveringsmiddelen, paraffine, siliconen en minerale oliën in en het is niet getest op dieren.

Maar dan de ultieme test; lesgeven ‘s avonds. In eerste instantie lijkt het inderdaad goed te gaan, maar zodra ik iets ga zweten is het afgelopen. Jammer!

Plakfactor conclusie:   Helaas voor mij niet geschikt, maar wel een heerlijke mousse, dus het proberen waard!

 

Tip 3: Pole Physics Lotion

De eerste keer dat ik dit product zag was ik redelijk sceptisch. Ik had al zoveel geprobeerd en niets wat ècht lekker werkte. Maar de positieve reviews en de uitleg op de website maakte me toch wel heel nieuwsgierig… en ik werd echt positief verrast!

Hun motto is ‘a healthy skin grips better’ en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. De lotion is speciaal ontworpen voor paaldansers en laat geen vettig laagje achter. Wat het wèl doet is je huid hydrateren en zacht en soepel laten aanvoelen. Dat alles ook nog eens zonder o.a. minerale oliën, siliconen, parabenen, kunstmatige kleur- of geurstoffen of dierproeven.

Plakfactor conclusie:   Geen 5 sterren, omdat de lotion vrij duur is, verder is ie TOP!

 

Tip 4: Dew Point Pole

Dew Point Pole wordt het meest gebruikt als ‘grip aid’ en niet als lotion voor dagelijks gebruik. Toch staat ie zeker in deze top 5! Deze lichte spray hydrateert je huid en zorgt voor een betere grip. Je kan ‘m gebruiken wanneer je wilt; ‘s ochtends na het douchen, vlak voor je de paal in springt, whatever. Dew Point trekt direct in en you’re good to go.

Plakfactor conclusie:   Hoppa!

 

Tip 5: Plantaardige glycerol (glycerine)

Beetje cheaten misschien, want plantaardige glycerol is, naast water, het belangrijkste bestanddeel van Dew Point. Glycerol is een kleurloze suiker-alcohol en wordt onder andere gebruikt als vochtvasthoudend middel in cosmetica. Glycerol is goedkoop en kun je prima mengen met water en zo gebruiken als moisterizer of spray.
Let wel op; als je dit zelf gaat mengen blijft het niet lang houdbaar!

Plakfactor conclusie:

 

Wat vind jij van deze 5 tips? Heb jij één van deze producten zelf al eens gebruikt, of heb je een ander favoriet product om te gebruiken? Ik ben heel nieuwsgierig naar jullie eigen tips en ervaringen!

 

Psst: binnenkort een blog over hoe je van glycerol wèl een lang houdbare custom-made spray kunt maken, so stick around my rainbow farting unicorns <3

paaldans lotion top 5 - unicorn

Leave your thought