Klantenservice

Welkom op de webshop van Studio Aeris! Waarmee kunnen we u helpen?

Q: Kan ik artikelen retourneren?

Ja, dat kan. U heeft het recht uw bestelling tot 14 (kalender)dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd binnen 14 dagen mits u de artikelen in goede staat retourneert. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden binnen 14 dagen na aanmelding van het retour. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@studio-aeris.com. Voor enkele producten in onze webshop is deze bedenktijd niet van toepassing. Voor de uitgebreide algemene voorwaarden verwijzen we u naar onze Algemene Voorwaarden pagina.

Q: Hoe wissel ik een kortingscode of cadeaubon in?

U heeft twee mogelijkheden om de door u ontvangen coupon code in te vullen. In uw winkelwagentje ziet u onderaan uw bestelling een vakje ‘Coupon code’. U vult hier uw code in en klikt op de button ‘Apply Coupon’.
Bij Checkout wordt u ook gevraagd of u een coupon heeft om in te leveren. Via deze link heeft u nogmaals de mogelijkheid om uw code te verzilveren.

Q: Waar kan ik mijn gegevens veranderen, zoals mijn adres?

Als u een account heeft in onze webshop, kunt u bij Mijn account uw orders bekijken en uw (adres)gegevens aanpassen.

Q: Wat is jullie Privacy Statement?

Kijk voor ons volledige statement op de Privacy Statement pagina.

Q: Ik heb nog een andere vraag, waar kan ik hiermee terecht?

Voor overige vragen kunt u contact opnemen via info@studio-aeris.com.