Pole Evolution 2017

“Op een dag komt sultan Shahyar erachter dat zijn vrouw hem heeft bedrogen. Gek geworden van verdriet besluit hij om voortaan dagelijks een nieuwe bruid te kiezen, die bij zonsopkomst wordt onthoofd. Sheherazade kan het vermoorden van zoveel onschuldige jonge vrouwen niet aanzien en biedt zich vrijwillig aan om een nacht met de sultan door te brengen.
Die nacht begint Sheherazade een verhaal, zo mooi, zo spannend, dat de sultan de hele nacht ademloos luistert. Bij het aanbreken van de dag is het verhaal nèt niet af, zodat de sultan besluit dat ze nog één dag mag blijven leven. De volgende nacht echter, begint Sheherazade weer een nieuw verhaal, nog beter dan de vorige.
Dit gaat zo door en na 1000 verhalen, en 1001 nachten, is de sultan weer bij zinnen. Sheherazade mag blijven leven en geen vrouw wordt meer onthoofd.”

Afgelopen zaterdag, 10 juni, was de tweede editie van Pole Evolution en ook deze keer deed Studio Aeris mee. Het thema was  ‘Once Upon a Time…‘. Uit alle sprookjes, legendes en verhalen kozen wij voor ‘Sheherazade’.

Na maanden van trainen, overleggen, uitproberen en schrappen, was er een mooie choreo ontstaan. Samen met de make-up, schmink, en zelfgemaakte kostuums kwam het verhaal tot leven op het podium van het LUX theater in Nijmegen.

Super trots zijn wij op alle meiden die hieraan hebben meegewerkt!

Leave your thought